Vzpomínáme

Lolka zemřela


kočička, cca 2 roky, KASTROVANÁ

Lolka je velice mazlivá, hodná a milá kočička. Má ráda lidi bez rozdílu, včetně malých dětí. Je čistotná. S ostatními kočičkami vychází dobře.

Zdravotní stav: Kočička je velice vyhublá, ale poměrně dobře baští, projevuje čilý zájem o okolí. Dělaly se jí snad všechny možné i nemožné testy, všechny zákeřné nemoci jako FIP, FIV, FeLV a panleukopenie byly vyloučeny a nakonec bylo potvrzeno, že Lolka má špatnou funkci slinivky, z toho důvodu je její výživový stav špatný a proto i jaterní hodnoty byly velmi vysoké. Nyní užívá při jídle pankreolan a intenzivně sháníme vepřovou nebo hovězí slinivku, která by pro ni asi byla přirozenější než lidské léky. Podrobnější lékařskou zprávu brzy zveřejníme.

Více fotografií naleznete zde.

28. 3. 2018 - Poslední dny Lolku trápily stále častější záchvaty, včera byla na veterinární klinice, kde pro ni vzhledem k jejímu stavu nemohli moc udělat, protože léčba záchvatů velmi zatěžuje játra, která také ale celý proces možná odstartovala. Záchvaty byly pravděpodobně způsoběny nerovnováhou v krvi (kterou způsobují špatně fungující orgány, v tomto případě játra a slinivka) a mozek pak vysílal špatné signály tělu a to se dostává do křečí :-( 
Tyto záchyvaty Lolku strašně vysilovaly a dnes po jednom z nich už němělo tělo sílu dál fungovat :-(
Děkujeme všem, kteří nám pomáhali se snažit jí dát část spokojeného života a všem, kdo na ni mysleli. Teď ji již nic netrápí.

17. 3. 2018 - Možná si někteří z Vás vzpomenou na kočičku Lolku. Dostala se k nám 26.11.2016 a 29.12.2016 byla adoptována. Tím by mělo vše končit šťastně, ale bohužel tomu tak není. Dne 22.2.2018 nás kontaktovala majitelka kočičky, jestli je normální, že má kočička jedno oko jinak barevné.Opravdu nejsme lékaři a posuzovat zdravotní stav po SMS neumíme, proto jsme paní poradili návštěvu veterinárního lékaře, jelikož není opravdu normální, aby se měnila barva očí. Paní 23. 2. 2018 veterinu navštívila. Kočička byla velmi hubená a měla zažloutlou kůži, první co tedy padlo za podezření je špatná funkce jater. Rozbor krve opravdu ukázal špatné jaterní hodnoty. Pro majitelku už toto stačilo, aby dala pokyn k utracení zvířete. Naštěstí naše hodné paní doktrorky toto neudělaly a kočičku si nechaly hospitalizovanou s tím, že má majitelka druhý den přijít a že se domluví co a jak. Druhý den tedy paní přišla a opět chtěla kočičku utratit, to bylo odmítnuto s tím, že stav zvířete není na utracení a ať zaplatí léčbu do této chvíle a nechá ji tam, že další náklady ponese veterinární klinika a že se o zvíře postarají ve spolupráci s námi. O tom, že je kočička od nás věděly. Kočička poměrně dobře baštila, projevovala zájem o okolí, proto se jí dělaly snad všechny možné i nemožné testy, všechny zákeřné nemoci jako FIP, FIV, FeLV a panleukopenie byly vyloučeny a nakonec bylo 13.3.2018 snad posledním v úvahu přicházejícím testem, potvrzeno, že Lolka má špatnou funkci slinivky, z toho důvodu je její výživový stav špatný a proto i ta reakce jater. Kočičku jsme 14. 3. 2018 přebrali do domácí péče do jednoho z depozit a nyní užívá při jídle pankreolan a intenzivně sháníme vepřovou nebo hovězí slinivku. Doufáme tedy, že má ještě před sebou řadu hezkých let a majitelce, která do dnešního dne ani nezaplatila účet na veterině za 1 den léčby, vzkazujeme, že takto se to opravdu nedělá. Pokud si chce někdo pořídit zvíře, tak by měl počítat, že je na něj odkázáno ve zdraví i v nemoci.

29. 12. 2016 - Lolka odjela do bytu do Otína k malé holčičce. 

29. 11. 2016 - Lolka byla vykastrována.

26. 11. 2016 - Kočičky Bolku a Lolku jsme přijali od nálezců od Soběslavi. Kočičky se tam více jak týden zdržovali na jednom místě a nikdo se k nim nehlásil.