Vzpomínáme

Dany náhle zemřel


kříženec, pes, cca 10 let, KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020011347458

Trochu paličatý pejsek menší velikosti (cca 15kg). Není úplně mazel, všímá si spíše svých zájmů a nevyžaduje tolik kontaktu. Na vodítku chodí hezky. S fenkami vychází bez problémů, pejsky si vybírá. Vhodný do domku se zahrádkou, může být i celoročně venku. Je dobrý hlídač. Nedoporučujeme k dětem, vhodný pro zkušenější chovatele, u kterých se mu dostane pevného vedení. Hledáme pro něj domov na dožití, nejlépe někde na zahrádce, kde bude spokojený, když se po něm nebude zas až tak moc chtít a nebude se do ničeho nutit, pak dokáže fungovat bez problémů a bude dobrým parťákem.

Více fotografií naleznete
zde.

29. 9. 2018 - Hladina cukru se po kapačkách a píchání inzulínu dostala do měřitelných hodnot, Dany však začal mít horečky. Bohužel vůle žít je v těchto chvílích asi to nejdůležitější, ale Dany asi ztratil smysl života a v sobotu ráno svůj boj vzdává :( Veterináři pro něj udělali, co se dalo. Je nám to moc líto, teď už běhá s ostatními pejsky tam nahoře a je mu dobře :(

27. 9. 2018 - Dany se za posledních pár dní začal chovat apaticky, přestal žrát granule a tak jsme pro jistotu jeli na veterinu. Po odběru krve byla zjištěna neměřitelná hladina cukru v krvi, k tomu se přidalo podezření na nádor na slinivce a při poslechu i oboustranná silná šelest na srdíčku. Zůstal tedy na hospitalizaci na vet. klinice.

31. 8. 2018 - Dany se dnes po více jak dvou letech vrací k nám do péče. Je to paličatý pejsek a potřebuje pevné vedení, které bohužel u paničky neměl a došlo k pokousání ruky. Panička se ho již bojí a tak ho vrací zpět k nám.

16. 4. 2016 - Na Danyho se dnes konečně usmálo štěstí a odjel do nového domova do Albeře ke starší paní a dvěma kočičkám.

11. 2. 2016 - Dany po měsíci diety shodil 1,5 kg. V dietě budeme pokračovat, snad se podaří, aby se jeho váha dostala na optimální stav. Zároveň byl dnes Dany vykastrován.

12. 1. 2016 - Dany byl dnes načipován č. mikročipu 981020011347458. Zároveň byla konzultována jeho značná nadváha - současná váha je 16,5 kg, optimálně by měl mít cca 10 kg. Dostal tedy granulky pro obézní psy a kastrace byla prozatím odložena.

9. 1. 2016 - Dnes jsme do péče přijali sedmiletého křížence, jehož majitelka se o něj již nemůže dále starat.