Renesmé v novém domově


23. 1. 2017

Dobrý den, omlouvám se,  že jsem se dlouho neozvala. Jak se má Renesmé. Pořád živá víc než je zdrávo. Již poslouchá na většinu základních povelů a největší radost má z přetahování s provazem či házení míčku. Procházky jsou každodení rutinou. Pokuď nejsem nemocní. Odhadem teď má už přes 20kil. Naposled na kontrole v prosinci měla 18,9kg to jsme byly na vzteklině. Vzorně odčervujem. Se psy to má teď už klidnější. Jak není už pohrkané štěňátko. Mají tendenci si s ní hrát. Jen nás teď trápí bolavá tlapka. Už týden na ní neběhá, ale opatrně chodí a po týdnu už na ní pomalu i seskakuje z gauče :) Byly jsme u veterináře a ten to označil za vývojovou bolest (prý to je to stejné jako když malé děti bolí kosti). Pokuď se to do příštího týdne nezlepší půjde na rengen. Kde vylouží jakékoliv jiné možnosti. Bohužel poslední dobou nefotím tak přidávám jen pár foteček.

První fotka je Renes v levo a její kamarád Max v pravo.
Druhá je dnešní aktuální z mobilu :)
Třetí je starší jak si hrajou s mladším synem.

S pozdravem Lucie Stráníková

28. 10. 2016

Dobrý den paní Černá, píši, jak se má Renés v novém domově. Jméno jí nakonec zůstalo, jen se zkrátilo na Renés. Již se s ní přišli seznámit 2/3 lidí a 1/2 zvířecích kamarádů. Jen mají pejsci s ní trošku problém, je strašně hrrr a oni jsou to už přece "dospěláci" :D Tak chvilkama nevědí co s ní a zahání jí štěkáním. Ale začíná se to lepšit. Cesta domů proběhla v pořádku. S tím, že z 3 hodin cesty jsem měla ruku na sedadle spolujezdce 2 hodiny :D. A ještě si střihla návštěvu u babičky, aby nebyla hodinu doma sama. Jezdí s náma autem. Takže to bude očividně cestovní pes. Každý den jsme tu měli návštěvy. Zkusili jsme 2x na vodítku u nás po ulici. Když jsme šli k babičce a dědovii, kde mají dobrmanku. Zatím vodítko dává, ale ke školce budem chodit s dobrmankou, aby jí dělala garde u stromu. Kluci si na ní zvykli rychle a ona na ně. Jen musíme kontrolovat její štěněčí kousání :( A občas když sedí na zemi, tak tlapkama jim dupe po hlavě. Ale to se zatím snižuje :) Už si hlídá kousání i drapkání. Záchodek trénujem, už ví, že doma né, ale občas jí to ujede. Jak ještě nemáme spolu zajetý signal, že fakt potřebuje, ale poslední 2 dny když neví tak to dá, aspoň na koupelnové předložky co máme různě po bytě. Ty vyperu a hned je zas čisto. Kocoura by pořád honila. A když sedí na skříni. Tak na něj štěká ať jde dolu si hrát :D. Granule jsme pořídili Nativii pro štěňata a kachní masíčko jako pamlsky. Brácha jí pořídil rybý tuk na srst. A taky naschvál mě, protože mám alergii na ryby a vše s rybama. Už zjistila i proč kocour kontroluje stůl a židle když děti jedí. Tak hlídám jak vzteklá, aby něco od kluků nesnědla. Už zkoušíme poveli sedni, počkej a hlavně, aby se uklidnila, když je rozjetá. A samozřejmě tatínek, že bude spát dole na pelíšku. Pak, že bude spát s náma v ložnici. A nakonec si jí první noc vzal do postele, že jí prý bude smutno. Po 3 dnech se naučila sama vylézt na postel. A už tu kempuje s dětma :D Už nám umí vyběhnout i seběhnout schody. Prý mě to trvá moc dlouho, když první trasou vezmu děti a pak až jí. Projevuje se jako drsná osobnost. Jako bych měla doma druhou dobrmanku od bráchy. Na vše vlastní názor. A když je kárána i zkouší ukázat, že se jí to nelíbí a já mám ustoupit. Tak to bude ještě zajímavé :D V příloze jsem přidala i pár fotek z prvního týdne v nové rodince. (10 x fotka)
- Fotka z cesty domu
- Fotka s bráchou, kámoškou a dobrmankou (vždy jsem stihla až zadek :D)
- Po příjezdu si s ní mladší sedl do bedýnky
- Náš pelíšek
- Gauč je taky kámoš
- Fotka ze zahrádky, kde řádila s dětma v pískovišti. Pak následovalo s mladším bagrování hlíny. Stáli oba za to :D
- Pinkací z postele
- S kostičkama je dnešní fotka
- Pinkací je ze čtvrtka, kdy takhle spolu hajali. Po mém návratu z práce. Vzorně hlídala nahoře ani se od nich nehla. Když tatínek vytuhl dole na gauči.
- Koukací ven na zimu z předložky.

Fotky pošlu v dalším e-mailu. Nechtělo se mi vše poslat najednou. Prosím jen o zpětnou vazbu, že e-mail došel v pořádku. S pozdravem Lucie Stráníková =

předchozí  strana 1/2  další