Bertík v novém domově


16. 10. 2018

Dobrý den.
Původně jsem se těšila, že přijmu Vaše pozvání na listopadovou akci, ale pak mi došlo, že Bert nemá rád velká shromáždění a hlavně na vodítku útočí na jiné psy. Tak raději vynecháme. Ale určitě všechny moc pozdravuje. Ušli jsme spolu dlouhou cestu. Sice ještě nedávno někoho kousl, ale to nebyla jeho chyba. Hodně se uklidnil a máme se rádi a to je hlavní. Přikládám fotku z dovolené a dnes ze dvora, kde se odmítal tvářit inteligentně :-)

20. 12. 2016

Dobrý den,
Bertík posílá vřelé pozdravy! Sžíváme se den ode dne víc a víc. Občas mu ještě "cvakne" a vyžaduje hodně trpělivosti, ale většinou je vše ok. Přestěhovaly jsme se do rodinného domku a brzy bude mít Bert vlastní zahradu. Zatím je stejně rád v teple :-)
Přidávám nějaké fotky a dva odkazy na video ze cvičáku. Občas si zajdeme na nějaké to "sranda" cvičení.
https://www.youtube.com/watch?v=sjl_izt6n1c
https://www.youtube.com/watch?v=3kc5hJIVRDs
Přejeme hezké svátky a mnoho šťastných pejsků v novém roce. A samozřejmě i mnoho osobních úspěchů.
Lenka a Bert

23. 9. 2016

Bert po 1,5 roce v novém domově :-)
Má se krásně a všechny vás moc pozdravuje. Poslední dobou je až podezřele v pohodě :-D Při výcviku se snaží, na procházkách se nechá pustit a přivolat a dělá mi jen radost. Tak snad i já jemu. Ještě sem hodím pár fotek, ať máte jistotu, že se má dobře a že vaše snaha nebyla marná!

19. 03. 2015

Bert zdraví do Jindřichova Hradce! Za chvíli to bude rok, co jsme se dali dohromady a stále nám to klape! Bertík se má parádně, přibral, má krásnou lesklou srst a ještě mě nekousl :-)

6. 8. 2015

Dobrý den,
tak fotky stále nemám, ale malé video, jak s bertem cvičíme. Moc toho vidět neni, ale je vidět, že se má dobře :-)
Lenka a Bert

VIDEO ZDE

19. 7. 2015

Dobrý den,
s Bertíkem zatím stále žádný problém. Sice prudí větší psy, ale jen trochu. Jak jde do tuhýho, uteče. Včera jsme zvládli velkou grilovačku. Celý den se peklo prase, bylo asi dvacet lidí minimálně, včetně pobíhajících dětí a celkem osm psů volně puštěných. A vše proběhlo v klidu :-) Asi dvakrát se do sebe pustili jiní psi, nic velkého, okřikli jsme je a byl klid. Ale v takovém případě se Bertík vrhá na útočníka. Ale také jen dokud se psi perou spolu. Jak se někdo otočí proti němu, je hned pryč :-). Mám z něj radost, opravdu je v pohodě. A také se naučil lézt na střešní trámy ve stodole. Jen neumí slézat a já ho neplánuji sundavat co pár minut. Tak už jsme ho tam jednou nechala i přes noc a jednou už i slezl sám. ale je to komedie :-). Takže se máme báječně a doufáme, že i vy.
Lenka a Bert

1. 6. 2015

Dobrý den,
pustili jsme se s Bertíkem do výcviku a je úžasnej. Jen se překvapivě snadno vyděsí, když zvýším hlas nebo mně omylem kousne při braní pamlsku a já cuknu a on už nepřijde. To by do takového raubíře člověk neřekl, co? Ale určitě se s tím porveme. Stejně chci cvičit jen tak, aby byl ovladatelný a abych případně měla jak trávit čas s pejskem. Stále myslím na fotky, jednou to vyjde a pošlu i fotky. Zatím jen hlásím, že se máme báječně.

21. 05. 2015

Dobrý den,
hlásíme, že s Bertíkem se máme úžasně :-). Vycházíme spolu bez problémů, v noci se krásně tulí a ve dne, když je vyběhanej, je to skvělý společník. Naštěstí mě na vyběhání nepotřebuje, pustím ho na louku a on si odběhá svoje a za chvíli můžeme jít domu :-D. Do většího výcviku jsme se zatím nepustili, jen ladíme přivolání a slušné chování, ale oboje mu celkem jde. Taky se naučil nocovat v kotci (pokud nejsme v bytě, ale u koní nebo u přítele), také s početnou smečkou u koní vychází moc dobře a ani nešikanuje slabší pejsky. Včera se mu podařilo rozpléct pletivo na kotci a vzal útokem králíkárnu, tři králíčata to nepřežila. Ale stačilo zařvat a zbytek dne byl nejhodnější pejsek na světě. Jen tchán to špatně rozdýchává. Ale to k životu se psem patří, jsme spolu opravdu spokojení a věřím, že nám to dlouho vydrží. Přikládám fotku, jak s Bertíkem pijeme kávu po vykydání maštale.