Šotek v novém domově


16. 8. 2015

Hezký večer. Chci nahlásit, že Šotek přežil naši dovolenou:-) Byli jsme týden pryč a hlídala ho babička s dědou. Respektive ho ráno otevřeli a večer zavřeli, nenechal na sebe sáhnout, ale zvládl to.

Je už úplně náš, což se mimo jiné projevuje tím, že začíná hlídat. Za plotem je už celkem nekompromisní štěkna, dokonce proběhnul otevřenou bránou do elektrárny a proháněl tam dělníky! Budu to muset začít trochu korigovat, i když mě to moc těší.

Krásný zbytek léta!

Milada

11. 4. 2015

Hezký večer.

Já ten telefon opravdu moc nepoužívám:-) Šotek je v pohodě. Neustále překvapuje nějakými novinkami, ale se vším jsme se zatím popasovali.
 
Asi po 14dnech, kdy už chodil na volno bez couračky a doma jsem ho už nezavírala, byl pořád s holkama navolno, jsme na procházce zezadu u lesa potkali myslivce na babetě. Měl takový šok, že hystericky prchl směrem k lesu. Spoléhala jsem na to, že až se pán ztratí a mi ho dojdeme, holky k němu doběhnou a zase se k nám připojí - ani omylem. Dala jsem tedy děti domů a vyrazila ho hledat se psy sama, byl vidět na polích před lesem. Ale měl z toho tak pološílený, že nás nenechal přijít snad ani na půl kilometru. Téměř mě ani neslyšel volat... Jak jsme se přiblížili, prchal hystericky pryč směrem od domu. Z toho jsem byla zoufalá, ale jelikož se už stmívalo a v noci stejně nemělo smysl ho hledat, ani jsem nevolala. Že případně vyhlásíme pátrací akci ráno. Moc to nevypadalo na to, že se vrátí sám, když je tak daleko.
Po půlnoci se ale vrátil sám. Zjistila jsem, že se orientuje dokonale, že by nezabloudil. Pak měl chvíli domácí vězení:-), ale časem jsem pochopila, že je to jeho "systém". Když nás někdo navštíví nečekaně a Šotek je na volno, hystericky prchá směrem k lesu po loukách za domem, většinou stojí na obzoru a vrací se, až když uvidí odjíždějící auto. Ploty pro něj nejsou nic, čím by se zatěžoval:-) v našem udělal pár děr, z čeho se úplně nestřílí, ale jednu pořádnou udělal i do areálu elektrárny, kvůli čemuž nás už dvakrát volali - v noci tam totiž chodí chytat myši a spouští alarm:-)) Mám strach, aby neměl tendence se toulat. Holky jsou na volno pořád, on zatím taky, protože kdykoliv jdu v noci ven, spí nebo běhá s nimi, ale ta elektrárna mě troch vyděsila, že se k nim propracoval. Uvidíme..
 
Dělá ale pokroky - dneska přijeli babička s dědou a nikam neprchnul. Nedůvěřivě běhal po zahradě a štěkal, nakonec z něj bude hlídač:-)
 
Jediná nepříjemnost je to, že je "bufetní" - umí převracet popelnici a nosí si ho kotce odpadky. Venku pobere, co kde najde, takže když se něco hledá, je to u Šotka v kotci:-) Dětské hračky, botičky, kelímky, naběračky, dotáhl tam i deštník, milion různých odpadků - nic neničí, necumlá, nežere, dělá si soukromou skládku. Nedělá to pořád, mám pocit, že to koreluje s mírou stresu - když u nás byli návštěvy a koledníci, dral se do té popelnice, od té doby nic, jen sbírá věci okolo, apod. Taky to ničemu nevadí, jen mě otravuje to pak vybírat ze slámy:-)
 
Jinak je takový, jakého jste ho popisovala. Vzorný na zvířata, my už bychom na něm mohli dříví štípat, je moc hodný. Starší Ivanka si ho vodí na vodítku, děti má rád. Zvykl si už na maso, krásně žere. S ničím ho jinak neotravujeme, kromě procházek kolem domu.
 
Posíláme moc pozdravů!
 
Milada