Žofinka našla domov


kočička, nar. cca 10/2019 (ev. číslo 2020/02/03)

Budoucí kastrace (po veterinárním zohlednění stavu v dospělosti) podmínkou adopce.

Žofinka je moc hodná, důvěřivá, mazlivá, něžná kočička, které ošklivě ublížila parta školáků, kteří si z ní udělali fotbalový míč. Je zázrak, že Žofinka přežila a to jen díky tomu, že to nebylo lhostejné moc hodné paní, která jela okolo.

Následkem úrazu, který byl Žofince způsoben, má pravděpodobně poškozenou kost v nose. Proto se jí stále hůře dýchá (i když na akčnosti a veselosti jí to neubírá). Je možné, že jak poroste, tak potíže odezní. Kastraci bude potřeba konzultovat s veterinářem až Žofinka doroste, podle toho jak se její stav bude dále vyvíjet.

Pro Žofinku tak hledáme opravdu zodpovědné páníčky a vydána bude pouze do bytových podmínek bez možnosti chodit ven. Venku ji vzhledem k její omezené pohyblivosti hrozí příliš mnoho nebezpečí. Po psychické stránce je úplně v pořádku.

Více fotografií naleznete zde.

 

3. 4. 2020 - Žofinka odjela ke skvělé paní a jejím dvěma synům bydlet do domečku se zahrádkou k Mladé Boleslavi. Bude jedinou čtyřnohou paní domácí. Doufejme, že se bude chovat slušně a zaslouží si tak svou obrovskou šanci na šťastný život, o kterém se jí před pár měsíci ještě ani nezdálo.

18. 3. 2020 - Žofka byla naočkována.

11. 3. 2020 - Žofinka konečně dobrala ATB, za týden se naočkuje a bude moci vyrazit do nějakého prima domova.

24. 2. 2020 - Žofinka se zlepšuje, občas si už i hraje. Pořád se jí občas těžce dýchá (třeba když leží na zádech) a pořád má hlavičku víc k jedné straně. Jinak je to moc milá klidná a maximálně čistotná kočička. Ráda se hladí. Nerada se chová, asi ji pořád bolí za krkem. Pěkně baští. Bude to chtít ještě čas, ale zlepšuje se. Snad jí to vydrží. Lidí / dětí, psů, ani koček se neboji.

17. 2. 2020 - Dnes jsme přijali do péče kočičku, které ošklivě ublížila parta školáků, kteří si z ní udělali fotbalový míč. Je zázrak, že Žofinka přežila a to jen díky tomu, že to nebylo lhostejné moc hodné paní, která jela okolo. Zajistila jí základní veterinární ošetření a pak ji předala do péče nám. Žofinka je nyní v léčení. Má silnou rýmu a je začervená a pohmožděná. Je ale opravdu trpělivá a vše snáší zatím dobře. Budeme doufat, že se její stav bude už jen zlepšovat a až přijde čas najde i milující domov.