Nicholas našel domov


kocourek, nar. cca 7/2019, (ev. číslo 2019/09/11)

Kastrace v dospělosti je podmínkou adopce.

Kocourek byl nalezen 22. 9. 2019 bez celé přední nohy a kusu zadní nohy. Zranění bylo pár dnů staré. Kocourkovi byly doamputovány obě zraněné nohy. Zákrok je to velký, ne ani tak kvůli pooperačním komplikacím, ale spíše proto, že jsme nikdo netušil, jestli kocourek bude moci s takovýmto druhem handicapu žít spokojený život. Nicméně jeho vůle, kterou ukázal, když s neošetřeným zraněním pajdal k misce s jídlem a ještě se po baště začal olizovat, aby si umyl srst, to se jen tak nevidí, a tak si prostě šanci zasloužil. Nyní je již po vyndání stehů a zdá se, že se se situací sžil poměrně rychle a pohybuje se nad naše očekávání dobře.

Nicholas je úžasné kotě, je to neskutečný mazel, který si s hlasitým vrněním užívá každý kontakt. I se svým handicapem se dokáže přemístit k misce (je to velký jedlík, ale bude nutné hlídat jeho váhu, aby se zbytečně nezatěžovaly nohy a aby unesly tělíčko) a dokonce i na kočičí záchod. Jeho chůze trochu připomíná klokana :-)

Více fotografií naleznete zde.

12. 10. 2019 - Nicholas odjel bydlet do Českých Budějovic k 1 kočičce také z útulku.

8. 10. 2019 - Nicholas byl dnes na vyndání stehů, vše je ok a tak může hledat nový domov. Kocourek se se situací sžil poměrně rychle a pohybuje se nad naše očekávání dobře. Jeho chůze trochu připomíná klokana.

24. 9. 2019 - Nicholas byl propuštěn do domácí péče, bere ATB.

23. 9. 2019 - Kocourkovi, který dostal jméno Nicholas (podle srbského řečníka jménem Nicholas James „Nick“ Vujicic) byly doamputovány obě nohy. Zákrok je to velký, ne ani tak kvůli pooperačním komplikacím, ale spíše proto, že nikdo nevíme, jestli kocourek bude moci s takovýmto druhem handicapu žít spokojený život. Nicméně jeho vůle, kterou ukázal, když s neošetřeným zraněním pajdal k misce s jídlem a ještě se po baště začal olizovat, aby si umyl srst, to se jen tak nevidí a tak si prostě šanci zaslouží, ať již to dopadne jakkoli.

22. 9. 2019 - Kocourek byl nalezen bez skoro celé přední nohy a kusu zadní nohy. Zranění bylo pár dnů staré. S nálezci jsme se domluvili, že kocourka dopraví na veterinu, kam jezdíme, a my se s lékaři domluvíme co a jak dál.