• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Barney - FeLV + byl uspán


kocourek, starší, (ev. číslo 2023/05/03), KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020000773164

Kocourek byl opuštěn majiteli v okamžiku, kdy potřeboval léčbu.

Barneyho zachránila paní veterinářku, když odmítla eutanázii z důvodu zraněné zadní nohy. Kocourek se asi někde chytit zadní nožkou, došlo k přerušení inervace a nožička mu znekrotizovala. Teprve pak ho majitelé jako venkovního kocoura přinesli na veterinu. 

Kocourek byl nejprve stabilizován (měl svrab, dredy v srsti, teklo mu trochu z očiček a nosu) a pak mu byla zadní nožka amputována. Bohužel se ale také zjistilo, že je FeLV pozitivní. Více o této nemoci se můžete dočíst zde - https://www.metropolevet.cz/felv/ Nicméně tato nepříznivá diagnóza mu neubírá na milé povaze. Je to svým způsobem velký mazel, i když jako bývalý venkovní kocour Vám nedovolí úplně si z něj dělat plyšáka. Lidské pohlazení ale vyhledává. Je moc vděčný za plnou misku jídla a za pohlazení. 

Barney má také cukrovku a je nutné aby baštil diabetické granulky a 2x denně dostával injekčně inzulín.

Hledáme pro něj domov jako jedináčkovi nebo s jinou FeLV pozitivní kočičkou . FeLV pozitivní kočičky potřebují bydlet sami nebo s FeLV pozitivní kočičkou a samozřejmě pouze uvnitř. Na nikoho jiného nemoc přenosná není. A při dobré péči můžou dělat radost mnoho a mnoho let.

Více fotografií naleznete zde.

11. 6. 2023 - Barney byl po měsíci u nás bohužel uspán. Jeho stav se neustále horšil, hubnul, atrofovali mu svaly a stěží se již postavil na zadní nohu, což samozřejmě s sebou nese i vyměšování pod sebe a další nepříjemnosti. Nechali jsme ho tedy jít. Bohužel jsme mu nedokázali více pomoci.

23. 5. 2023 - Aby toho nebylo málo, začal Barney hodně pít a čůrat a při krevních testech byla odhalena vysoká hladina cukru v krvi. Je tedy nutné mu 2x denně píchat inzulín a měl by baštit diabetické granulky. Také jsme na sonu zjistili, že má velice změněné ledviny, horší játra a změněnou slezinu. 

11. 5. 2023 - Kocourek byl propuštěn do domácí péče.

9. 5. 2023 - Barneyho zachránila paní veterinářku, když odmítla eutanázii z důvodu zraněné zadní nohy. Kocourek se asi někde chytit zadní nožkou, došlo k přerušení inervace a nožička mu znekrotizovala. Teprve pak ho majitelé jako venkovního kocoura přinesli na veterinu. 

Kocourek byl nejprve stabilizován (měl svrab, dredy v srsti, teklo mu trochu z očiček a nosu) a dnes mu byla zadní nožka amputována. Bohužel se ale také zjistilo, že je FeLV pozitivní.