Badynko byl uspán


kříženec labradora, pes, 14 let (narozen 1.4.2006), č. mikročipu 981020000397263

Bady je starý pejsek, který dosud žil venku na zahradě. Majitelé se v jeho 13 letech přestěhovali a pejsek prý štěkal a tak nemohl zůstat, jelikož vadil sousedům. Z jiného zdroje jsme se dozvěděli, že to bylo trošku jinak a sousedům vadilo, že majitelé jezdí za Badym 1x týdně a pes tam je bez žrádla a vody, tak situaci řešili s policií a zástupci obce. 
Bady je u nás již rok, za tu dobu si zvykl na režim uvnitř domu a pravidelné procházky.  
Jeho zdravotní stav odpovídá věku, již hůře chodí (zadní nožky má již hodně málo osvalené), ale sílu na vodítku stále ještě má, když si chce začuchat psí zprávy :-) Na čele má bradavici a tvář má deformovanou po prodělané otravě (před lety snědl pestřec obecný, který je jedovatý a i po vypumpování žaludku mu bohužel zůstaly následky, které ale on nevnímá a jsou jen estetickou vadou). Již je velmi hubený (bohužel stáří nezastavíme), i když má jídlo k dispozici v podstatě neustále.

Bady je hodný, milý mazlivý pes. Zprvu než pochopil naše pravidla zkoušel řešit neznámé situace vrčením, ale přes pamlsky pochopil, že není třeba takto reagovat a třeba auto, které mu dělalo velký problém, již díky pamlskům miluje a zvládá i delší cestování s přehledem. Není již na dlouhé výlety, ale rád se projde a začuchá si "psí zprávy". Na ostatní pejsky venku moc nereaguje, očuchá si je a pokud oni neprojevují agresi, tak je neřeší. V bývalém domově prý s dětmi vycházel bez problémů, u nás ho také chodí venčit rodiny s dětmi, ale samozřejmě je třeba mít na paměti, že je to starší pejsek a chce mít svůj klid a bezpečné místo, kde ho děti nebudou otravovat :-)

Ideální domov bychom si pro něj představovali v domku se zahradou, kde by mohl šmejdit a kde by měl teplé místečko na spaní a svůj klid. Procházky má také moc rád.

Více fotografií naleznete zde.

24. 2. 2020 - Báďův stav se za poslední dny výrazně zhoršil, chuť k jídlu mizela rychlostí blesku, nohy již tělo skoro neunesly. Odvezli jsme ho tedy na veterinu a po sérii vyšetření (rentgeny, sono hrudníku i břicha, rozbory krve) jsme se domluvili na ukončení jeho trápení. Rakovina plic, hrudník zalitý tekutinou, výrůstky na páteři, které již způsobovali bolestivé vstávání a celková nechuť a slabost + vysoký věk. To všechno rozhodlo :-( 

Badynko u nás žil bez 3 dnů přesně rok. Věříme, že ten rok si užil plnými doušky, i když to někdy nebylo snadné ani pro nás ani pro něj. Nejdříve jsme bojovali se zvykáním na nové prostředí, kdy ničil dveře a štěkáním dával najevo svou nelibost. Také s tím, že nebyl zvyklý na spoustu věcí a ohrazoval se vrčením i vůči nám, což při jeho velikosti a váze 40 kg nebylo úplně příjemně. Ale vše jsme společně s ním zvládli a on pochopil, že je fajn dostávat dobrůtky a chodit na procházky a pak si v klidu poležet v teple. Miloval venčitele a jejich kapsy plné dobrot a i když už sotva stál na nohou, stejně měl chuť znovu vyrazit ven. Pak jsme bojovali s jeho již špatnou hygienou, což pro nás nebylo nejpříjemnější a často nás tím dováděl k šílenství, ale vždy jsme mu odpustili a on to svou milou povahou dokázal ocenit. Díky všem za zásobu dek, bez které by to nešlo. Bady i ve stáří spoustě lidem (i dětem) dokázal přinést radost a je jen škoda, že nenašel trvalý domov. Bohužel i to je úděl některých pejsků. A pokud toto čte někdo, kdo o adopci starého pejska uvažuje, věřte, že je to potřeba a i když konce nejsou veselé, jejich život vám tu radost nadělí a je veliká. Bohužel tento měsíc jsme museli nechat odejít již druhého starouška a je nám moc líto, že ani jeden se nového domova nedočkal.

15. 1. 2020 - Bady nám už opravdu za tu dobu, co je u nás, zestárl. Již je velmi hubený, i když má jídlo k dispozici v podstatě neustále a nožičky někdy poslouchají méně. Ale kratší procházky ještě zvládá a chuť k jídlu má také.

30. 8. 2019  - ATB zabrala velice rychle a Badymu se znatelně ulevilo a krev už nečůrá.

29. 8. 2019 - Badynko nás dnes velmi vyděsil, jelikož začal čůrat krev, jeli jsme hned na veterinu a dostal ATB a léky na bolest. Problém dělá z největší pravděpodobností velice zvětšená prostata a cysty na ní. Až se jeho stav stabilizuje, tak na to dostane léky, jelikož kastrace v jeho věku a stavu již nepřichází v úvahu. Při kontrolních RTG se také zjistilo, že má veliké výrůstky na páteři, což mu za prvé působí bolesti a za druhé je to jeden z důvodů jeho vratké chůze. Ale bohužel tento problém již nevyřešíme, můžeme mu jen pomoci trochu od bolesti. 

3. 4. 2019 - Bady už je u nás přes měsíc, již pochopil, jak se má chovat a určitě by mu bylo dobře někde ve vlastním domově, kde by lidé respektovali jeho potřeby a kde by si konečně zažil láskyplný psí důchod.

22. 3. 2019 - Dnes byl Badynko načipován (č. mikročipu 981020000397263) a přeočkován a je tedy připraven odejít do nového domova :-) 

1. 3. 2019 - Z jiného zdroje jsme se dozvěděli, že to bylo trošku jinak a sousedům vadilo, že majitelé jezdí za Badym 1x týdně a pes tam je bez žrádla a vody, tak situaci řešili s policií a zástupci obce. 

27. 2. 2019 - Dnes jsme přijali do péče starého pejska, který dosud žil venku na zahradě. Majitelé se nyní přestěhovali a pejsek štěkal a tak nemohl zůstat, jelikož vadil sousedům.