Bazalka našla domov


mops, fena, 2 roky, KASTROVANÁ, č. mikročipu 981020000320642

Bazalka je úžasná, přítulná malá psí holčička. Miluje lidi od malých dětí po důchodce, je nadšená z přítomnosti i jiných pejsků. Nevadí jí ani kočičky. Má problém s očima. Jedno oko má nevyvinuté a měla vyhřezlý slzný kanálek. Ten jí byl operativně vrácen na místo kam patří a přišit, takže by měl být tento problém odstraněn, nicméně na očičko nevidí. Zrak na druhém očičku také není dobrý, Bazalka je poloslepá a to jí stěžuje orientaci v prostoru. Hlavně tam, kde to nezná. Dalším menším hendikepem je špatná notorika, točí se často na jednu stranu, hlavně když má radost nebo je rozrušena. Může se jednat o idiopatický vestibulární syndrom. Na vodítku chodí. Na volno vzhledem ke svému hendikepu moc nemůže. Nezvládá hygienu v bytě a vzhledem k tomu, že má problém rozpoznat, zda je venku nebo vevnitř, nepředpokládáme, že by se někdy podařilo docílit toho, aby se venčila pouze venku. Nicméně si hezky zvykla na psí plínky a tak může žít doma v teple a majitelé nemusí trnout hrůzou, kde najdou loužičku nebo bobek :-)

Byla nalezena 19.8.2017 v obci Rodvínov společně s fenkou Azalkou, která již má nový domov.

Více fotografií naleznete zde.

21. 10. 2017 - Bazalka odjela do zvířátkomilné rodiny k Vlašimi. Bude mít 3 děti na mazlení a za kamarádku zachráněnou fenku buldočka a ještě 1 psího kamaráda.

9. 10. 2017 - Jelikož Bazalka nezvládá hygienu v bytě a vzhledem k tomu, že má problém rozpoznat, zda je venku nebo vevnitř, nepředpokládáme, že by se někdy podařilo docílit toho, aby se venčila pouze venku. Nicméně si hezky zvykla na psí plínky a tak může žít doma v teple a majitelé nemusí trnout hrůzou, kde najdou loužičku nebo bobek :-)

4. 10. 2017 - Bazalka byla vykastrována, byla jí zároveň odstraněna i malá kýla a u levého nevyvinutého očička jí byl přišit slzný kanálek.

31. 8. 2017 - Bazalka byla naočkována a načipována (č. mikročipu 981020000320642).

19. 8. 2017 - V obci Rodvínov byly nalezeny 2 fenky mopse. Nejsou zrovna v ideálním stavu - zablešené, přerostlé drápy, jedna má tříselnou kýlu a druhá vyhřezlé slzné kanálky, moc toho nevidí a má problém s koordinací pohybů. Byly hned v sobotu základně ošetřeny a vyšetřeny veterinářem a další nezbytné veterinární úkony ke zlepšení jejich zdravotního stavu budou následovat v dalších dnech.