Večerníček našel domov


kocourek, narozen cca začátkem června 2021 (ev. číslo 2021/09/03), KASTROVANÝ, č. mikročipu 900163000238326

Kocourek pochází z Nové Včelnice, kde místní lidé krmí kolonii koček, které se tam množí nedaleko sídliště. Majitel koťátek (resp. kočičí mámy) je znám, avšak nehodlal situaci s neustále se množící kočkou řešit a tak se aspoň místním podařilo domluvit kastraci kočky a koťata převezli k nám, jelikož na místě už jim hrozilo nebezpečí.

Večerníček byl velice plaché kotě a zatím mu plachost a strach z lidí zůstává i nadále. Syčí a neváhá kousnout a seknout drápkem, když se cítí v ohrožení (což je vždy v naší přítomnosti). 

Rádi bychom pro něj našli domov, kde by měl po navyknutí svou volnost, mohl chodit ven, ale zároveň aby měl zázemí a dostatek jídla a kdyby byla i kočičí společnost, jistě by byl rád, ale není podmínkou.

Více fotografií naleznete zde.

29. 1. 2022 - Večerníček a Jitřenka odjeli společně do nového domova na usedlost u Telče, kde budou mít dostatek volnosti a zároveň potřebné zázemí.

24. 11. 2021 - Večerníček byl vykastrován, načipován a otestován na FIV/FeLV - negativní.

1. 9. 2021 - Dnes jsme přijali 3 kočičí sourozence z Nové Včelnice z lokality, kde místní lidé krmí kolonii koček, které se tam množí nedaleko sídliště. Majitel koťátek (resp. kočičí mámy) je znám, avšak nehodlal situaci s neustále se množící kočkou řešit a tak se aspoň místním podařilo domluvit kastraci kočky a koťata převezli k nám, jelikož na místě už jim hrozí nebezpečí.

Večerníček je plaché kotě, syčí a neváhá kousnout a seknout drápkem, když se cítí v ohrožení (což je vždy v naší přítomnosti).