Prskavka našla domov


kočka, cca 7-10 let, KASTROVANÁ (ev. číslo 2020/01/01)

Kočičku jsme přijali od nálezců z Telče.

Prskavka je prostě kočičí osobnost. Když má náladu, tak se s vámi milostivě pomazlí, ale když ne, tak se marně budete doprošovat. Evidentně byla zvyklá žít venku. Proto bychom pro ní hledali nový domov s přístupem ven, ona bude spokojená, že má volnost (je to takový samorost) a navíc s hygienou také není 100%, což by asi v případě čistě bytové kočičky byl problém. Než si v novém domově zvykne, může být trochu hysterická (alespoň u nás se pár dní po příjmu trochu předváděla), ale po zvyknutí je fajn.

Více fotografií naleznete zde.

30. 5. 2020 - I přes zdravotní komplikace se na Prskavku usmálo štěstí a odjela bydlet do baráčku do obce Sviny, kde bude mít po navyknutí na nové prostředí volnost i kočičí kamarády.

29. 5. 2020 - Prskavka byla na kontrole, ATB už brát nebude, jediná starost je, že jeden parametr v krvích je stále vyšší než by měl být. Do budoucna je možnost, že by se mohl rozbujet nádor v horních cestách dýchacích.

15. 5. 2020 - Dnes byla kočička na plánované kontrole a dělali se jí kontrolními krevními testy. Zánět ustupuje, nicméně ATB byla prodloužena o 14 dní a pak je v plánu další kontrola.

2. 5. 2020 - Prskavce se vrátila veliká rýma, neměla chuť k jídlu a celkově jí evidentně nebylo dobře. Proto jsme ji vzali na veterinu, udělal se jí rozbor krve a pro jistotu i testy na FIV a FeLV (negativní). jelikož krve ukázali velký zánět v těle, tak se dělaly i rentgeny a sono, Prskavka dostala na 2 dny kapačky a 2 druhy ATB. 

20. 2. 2020 - Kočička dnes byla objednaná na kastraci, ale při vyholení se zjistilo, že má na bříšku jizvu (takový typ jizvy je prý možný jen po kastraci či císařském řezu, což moc nepředpokládáme), proto jsme kočičku nenechali operovat, ale byla jí odebrána krev a odeslána do laboratoře na stanovení hladiny hormonů, která by měla potvrdit, že je kočička již vykastrovaná.

3. 2. 2020 - Kočička byla na kontrole, ATB má prodloužená ještě na 6 dní.

22. 1. 2020 - Kočička dnes absolvovala veterinární vyšetření a byla jí nasazena antibiotika na 10 dní, pak ji čeká kontrola.

19. 1. 2020 - Dnes jsme přijali do péče dospělou kočičku od nálezců z Telče. Kočička má velkou rýmu, dostala se k nám velice špinavá a je velice upovídaná. Zřejmě byla zvyklá venku, takže nyní si bude muset trochu zvykat na bydlení uvnitř.