Romeo z Ratibořických hor našel domov


kocourek, 2 roky, (ev. číslo 2022/08/05), KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020000773201

Kocourek se nastěhoval na půdu jednoho domu v Ratibořických horách. Nálezci ho chvíli krmili, ale jednoho dne přišel kocourek bez kusu zadní nohy. Nálezci hledali pomoc u okolních veterinářů a ti na kocourka upozornili nás a tak jsme kočičáka přijali.

Romeo je hodný, mazlivý kocourek. Při ošetřování byl trpělivý. I přes hendikep chybějící zadní nohy bez problémů používá kočičí záchod, vyskočí si na křeslo a pohybuje se poměrně svižně. Je zvyklý i na klidného pejska i na ostatní kočičky. Rozhodně mu ale hledáme bydlení uvnitř, jelikož venku by mu přeci jen mohla nožka chybět. Je to ale nesmírně milý společník a radost novým majitelům jistě bude rozdávat o 106.

Více fotografií naleznete zde.

21. 10. 2022 - Romeo odjel bydlet do baráčku do Studnic.

17. 8. 2022 - Hovínko konečně začíná mít tvar. pro někoho možná nechutná zpráva "o hovně", ale pro nás je úplně úžasná. 

10. 8. 2022 - Romea trápí veliký průjem, je také hodně začervený, takže nyní ho čeká intenzivní odčervování, léky na průjem, probiotika a gastrodieta a to by bylo, abychom ho nedostali do pořádku.

9. 8. 2022 - Romeovi dnes byla amputován zbytek nohy a zároveň byl vykastrován.

8. 8. 2022 jsme přijali kocourka, který se nastěhoval na půdu jednoho domu v Ratibořických horách. Nálezci ho chvíli krmili, ale jednoho dne přišel kocourek bez kusu zadní nohy. Nálezci hledali pomoc u okolních veterinářů a ti na kocourka upozornili nás a tak jsme kočičáka dnes přijali. Ihned jsme vyrazili na veterinu, kde byl otestován (FIV/FeLV - negativní) a rovnou i napojen na kapačku, aby nabral sílu na operaci. Kocourek je hubenější, ale jistě bude brzy v pořádku. Díky týden starému zranění má samozřejmě v noze již zánět, takže dostal léky na bolest a antibiotika.