Minka našla domov


kočka, dle původních majitelů cca 3 roky, ale podle nás je jí více cca 6 let (ev. číslo 2021/04/07), KASTROVANÁ

Kočičku jsme přijali od majitelů, protože jim vyhořel dům v Horním Ždáře u J. Hradce a tak se museli vystěhovat a kočičky nemají kam dát. Celkem jich měli 8 (2 holky + 6 kluků). Zatím jsme nabídli místo pro holky, aby se dál nemnožily. Bohužel Minka se po požáru někam schovala a 9 dní byla zavřená v místnosti bez jídla než se jí podařilo najít.

Kočička byla při příjmu totálně vyčerpaná, hladová, dehydrovaná. Dostala kapačku, ATB a gastrodietu, jelikož jakmile se najedla, všechno z ní šlo ven (ale to se není čemu divu po 9 dnech hladovění). Stejně jako její sestra Manka měla tlamičku v katastrofálním stavu, při kastraci přišla o dost zubů, ale snad se jí ulevilo. Kočička vážila při příjmu 1,8 kg.

Nyní je již v kondici, nevadí ji ostatní kočičky, má ráda přítomnost pejsků. Je obezřetná, lidi nevyhledává, ale když si ji vezmeme do náručí, po chvíli se uvolní a občas i zavrní.

Více fotografií naleznete zde.

3. 11. 2021 - Minka odjela bydlet do kočičí rodiny do Vydří. Snad se zabydlí dobře a budou všichni spokojení.

17. 6. 2021 - Minka opět začala zvracet, takže jsme zase jeli na veterinu. Zůstala do druhého dne. Dostala k ATB ještě kortikoidy, jelikož původce jejích potíží je buď nespecifický zánět střev nebo lymfom :-( Obojí se řeší kortikoidy, takže jsme začali s jejich podáváním.

10. 6. 2021 - Minka už nezvrací, řídkou stolici má stále, všechny testy trusu vyšli negativní a parazity, giardie, bakterie ... Peristaltika je i po podání léků pomalá, ale kočička baští, takže je propuštěna do domácího doléčení (bere ATB)

8. 6. 2021 - Mince se vrátil průjem a začala opět zvracet, na veterině tedy dostala kapačky, z krví se nic závažného nezjistilo, na sonu bylo vidět, že peristaltika střev je velmi zpomalená, dostala léky na zastavení zvracení, na podporu činnosti střev a uvidíme.

27. 5. 2021 - Konečně se Minka dostala trochu do kondice, aby zvládla narkózu a byla vykastrována a zároveň jí doktoři zrevidovali chrup, který byl v katastrofálním stavu.

14. 4. 2021 - S Minkou jsme dnes jeli na veterinu, váží 1,8 kg, je totálně vyčerpaná, hladová, dehydrovaná. Dostala kapačku, ATB a gastrodietu, jelikož jakmile se najedla, všechno z ní šlo ven (ale to se není čemu divu po 9 dnech hladovění). Stejně jako její sestra Manka má tlamičku v katastrofálním stavu, ale nyní nemá kondici na narkózu, abychom to mohli řešit. Testy FIV a FeLV - negativní.

13. 4. 2021 - Dnes jsme přijali další kočičku od majitelů, protože jim vyhořel dům v Horním Ždáře u J. Hradce a tak se museli vystěhovat a kočičky nemají kam dát. Celkem jich měli 8 (2 holky + 6 kluků). Zatím jsme nabídli místo pro holky, aby se dál nemnožily. Bohužel Minka se po požáru někam schovala a 9 dní byla zavřená v místnosti bez jídla než se jí podařilo najít.