Manka byla uspána


kočka, dle původních majitelů cca 3 roky, ale podle nás je jí více cca 6 let (ev. číslo 2021/04/01), KASTROVANÁ

Kočičku jsme přijali od majitelů, protože jim vyhořel dům v Horním Ždáře u J. Hradce a tak se museli vystěhovat a kočičky nemají kam dát. Celkem jich měli 8 (2 holky + 6 kluků). Zatím jsme nabídli místo pro holky, aby se dál nemnožily.

Kočička byla hodně vyjukaná - požár, zásah hasičů, chytání a umístění k nám jí dalo pěkně zabrat, ale není zlá, jen se snažila schovat a být neviditelná. Nyní se již nechá opatrně pohladit a vzít do náruče. Určitě bude vděčná za klidnější domácnost. Je hluchá. Nyní, když už se rozkoukala, tak si začíná i hrát. Při hře je ale pomalá a těžkopádná a jakoby neviděla dobře na dálku, míček se jí vždycky nějak "ztratí".

Více fotografií naleznete zde.

1. 9. 2021 - Celkový stav Manky se stále horšil, ale člověk si nechce připustit, že ne vždy je možnost pomoci a tak jsme dnes jeli na kontrolu klidní a s vírou, že vše bude dobré. Bohužel nebylo, krom rostoucího nádoru, začínající apatie (dnes poprvé s námi při prohlídce Manka nebojovala jako lvice) a hnisavého výtoku z oka se z krevního rozboru ukázalo, že ani ATB na zánět nezabírají a navíc začínají selhávat ledviny. Po zvážení prognóz, kdy bychom již jen oddalovali nevyhnutelné a Mance tím jen působili trauma a bolest, jsme se spolu s lékaři domluvili na eutanázii.

 

23. 8. 2021 - Bohužel kontrola nedopadla dobře. Nádor je tak hluboko a tak agresivní, že nelze operovat. Manka tedy dostala lokální i celková ATB na 10 dní a uvidíme, co dál. Nevíme, zda jí tolik vadí nádor nebo zánět (ucho je schopná si rozervat do krve), který se díky němu v uchu tvoří, takže zkusíme zánět zaléčit a pak se uvidí, zda je Manka schopná spokojeně ještě žít než začne nádor utiskovat centrální nervovou soustavu. 

10. 8. 2021 - A zase ty uši :-( Manka si začala velice intenzivně drbat pravé ucho. Při kontrole se krom zánětu zjistilo, že hluboko ve vnitřním uchu je pravděpodobně nádor. Dostala na 10 dní ATB a pak ji čeká další kontrola a rozhodne se, zda ouško operovat nebo ne.

15. 7. 2021 - Dnešní kontrola ouška už je poslední, krom pár strupů je hezky zahojené a hlavně bez zánětu :-)

21. 6. 2021 - To co dokáže Manka s límcem je naprosto nepochopitelné, jak ho nemá utažený kolem krku, tak si ho sundá a dokonce ho zvládne i rozebrat. A pokud se jí to nedaří, válí se třeba v kočkolitu tak, je si do límce nabere všechnu podestýlku a tím bohužel i do ouška, takže dnes musela být přispána, aby se ouško řádně vyčistilo :-(

17. 6. 2021 - Manka není zrovna spolupracující pacient, límec si sundavá a ouško drbe. Dnes proběhla kontrola a vyčištění.

15. 6. 2021 - Dnes byla Manka na operaci ouška.

10. 6. 2021 - Manka byla dnes na kontrole, ouška opět pořádně vyčištěna, ale zánět se drží hlavně v oušku s polypem/nádorem, proto jsme se domluvili na operativním odstranění.

1. 6. 2021 - Dnes proběhla kontrola oušek, zánět ještě je, takže opět na týden mastička a pak další kontrola.

25. 4. 2021 - Kočička má v uších rozsáhlý zánět. Dnes byla na veterině, ouška jí byla vyčištěna, byla aplikovaná antibiotická mast cca na týden, pak je nutná kontrola, důkladné
vyčištění a případně další aplikace masti. V levém uchu je polyp, který zasahuje do hloubky, může se jednat i o nádor. Do budoucna se může zvětšit a působit problémy, je možné že i záněty v uších se budou opakovaně vracet a bude nutná častější veterinární péče.

16. 4. 2021 - Manka byla vykastrována, pro jistotu se dělali i krevní testy, všechny hodnoty jsou v pořádku. Testy FIV a FeLV - negativní. Dělala se i revize tlamičky, stav zoubků byl špatný, skoro žádný jí nezůstal. Manka se již nechá opatrně pohladit a vzít do náruče. Určitě bude vděčná za klidnější domácnost. Možná je hluchá - v uchu má polyp a hlavně se nám zdá, že nereaguje na zvuky (nebo je ignoruje :-) - budeme sledovat a snad nám čas pravdu ukáže.

7. 4. 2021 - Dnes jsme přijali 1 kočičku od majitelů, protože jim vyhořel dům v Horním Ždáře u J. Hradce a tak se museli vystěhovat a kočičky nemají kam dát. Celkem jich měli 8 (2 holky + 6 kluků). Zatím jsme nabídli místo pro holky (chytit se podařilo zatím jen tuto), aby se dál nemnožily.