Gaga zemřela


kočka, cca 9 let a více (nar. cca 2011), KASTROVANÁ (ev. číslo 2019/10/19)

Kočičku jsme přijali spolu s dalšími 3 z farmy na prachaticku, kde zemřel majitel a koček a koťat je tam požehnaně. Celou situaci řeší jiný spolek a my jsme vypomohli aspoň v rámci našich možností.

Gaga byla trochu plachá, ale když si na člověka zvykne, ráda se pomazlí i zavrní, ale první dny či týdny to chce trochu trpělivosti a nechat ji v klidu se rozkoukat. Vzhledem k tomu, že nikdo dlouhodobě neřešil její zdravotní problémy, trápí jí i po dlouhodobé antibiotické léčbě dýchací problémy, které zřejmě nikdy úplně nevymizí, ale je bez léků a stabilizovaná, jen si občas pšíkne. Je zvyklá na ostatní kočky, čistotná.

Kočičce selhávají ledviny. Bohužel v této situaci není moc co dělat, dostane pár dní kapačky, ledvinovou dietu a pak už můžeme jen čekat. Proto dožije u nás (bydlí u nás od října 2019), nemá smysl, aby si zvykala jinde, když nevíme kolik dnů či týdnů jí čeká.

Více fotografií naleznete zde.

 

10. 9. 2020 - Kočička Gaga se již dnešního rána nedožila. Včera večer už bylo znát, že se jí čas krátí, nicméně se ještě pomazlila a ráno již nebyla mezi námi. Ačkoliv se nového domova nedočkala, snad jí u nás bylo lépe než na farmě odkud pocházela a kde si asi zažila i krušné časy.

19. 8. 2020 - Kočička Gaga se nám nepozdávala a tak jsme dnes byli na vyšetření krve a ukázalo se že jí selhávají ledviny. Bohužel v této situaci není moc co dělat, dostane pár dní kapačky, ledvinovou dietu a pak už můžeme jen čekat. Gaga tedy již dožije u nás, nemá smysl, aby si zvykala jinde, když nevíme kolik dnů či týdnů jí čeká.

 

21. 6. 2020 - Gaga se bohužel vrátila, jelikož panička čekala, že si zvykne rychleji, ale kočička byla stále zalezlá a odmítala i jíst. Chtělo by to více času, ale bohužel se situace byla panička také vystresovaná, což ani pro Gagu nebylo příznivé a tak jsme se domluvili na vrácení.

16. 6. 2020 - Gaga odjela bydlet do bytu v Hospřízi, kde nahradí místo po zemřelém starším kocourkovi, kterého si před 6 lety panička adoptovala také od nás.

6. 1. 2020 - Gaga byla vykastrována.

13. 12. 2019 - Na dnešní kontrole jsme se domluvili že cca za týden zkusíme ATB vysadit a uvidíme, jak bude kočička reagovat.

5. 12. 2019 - Gaga byla opět na kontrole, problémy přetrvávají, ATB prodloužena. 

6. 11. 2019 - Gaga byla kontrole, dělal se i RTG a již jsou na něm vidět změny na plicích, ATB má změněná a prodloužená, ale zřejmě ji dýchací problémy budou již trápit i po přeléčení. Pravděpodobně jsou její problémy již dlouhodobé a protože její stav nikdo neřešil, došlo k poškození plic, které již plně nevyléčíme. Navíc má trochu zvětřené srdce - v plánu je jeho sono a přeměření. 

19. 10. 2019 - Kočička dostala ihned nasazená ATB, jelikož velice těžce dýchá, má rýmu a zřejmě se jedná o zápal plic. 

19. 10. 2019 - Dnes jsme přijali do péče 4 dospělé kočičky (2 kočky + 2 kocourci) z farmy na prachaticku, kde zemřel majitel a koček a koťat je tam požehnaně. Situaci řeší spolek Kočky České Budějovice z.s. Kočičky jsou začervené, mají všenky, některé rýmu, ale jistě budou brzy fit a k adopci.