• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Šruikan našel domov


kocour, starší cca 10 let, (ev. číslo 2023/03/01), KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020000773224

Kocourek se k nám dostal od staré paní, která žila dříve se synem v zahradní chatce u lesa. Před několika lety paní odešla do domova důchodců a žádala nás o pomoc s kočičkami, bohužel její syn pomoc odmítl a kočičky se dále množili a péče nebyla nejlepší. Nyní zemřel a paní není schopna dojíždět se o kočičky starat.

Šruikan je stále hubený, ale oproti příjmu je v lepší kondici. Je to velice milý, mazlivý a vděčný kocourek, který si umí vážit dobrého zacházení a dobrého bydla. S ostatními kočkami vychází dobře, je čistotný.

Více fotografií naleznete zde.

18. 6. 2023 - Šruikan odjel do baráčku v Jindřichově Hradci ke 2 dalším kocourkům.

29. 3. 2023 - Dnes podstoupil Šruikan revizi chrupu, kastraci a čipování. 

6. 3. 2023 - Kocourek byl propuštěn do domácí péče. Stále bere ATB a musíme ho dostat do kondice, aby se mohl zrevidovat chrup a odstranit útvar pod jazykem, který mu komplikuje baštění. Kocourek je ale velice milý, mazlivý a vděčný.

2. 3. 2023 - Dnes jsme přijali do péče kocourka od staré paní, která žila dříve se synem v zahradní chatce u lesa v obci Dvoreček. Před několika lety paní odešla do domova důchodců a žádala nás o pomoc s kočičkami, bohužel její syn pomoc odmítl a kočičky se dále množili a péče nebyla nejlepší. Nyní zemřel a paní není schopna dojíždět se o kočičky starat a tak je tam krmily hodné paní ze vsi. 

Kocourek je vyhublý, silně začervený, zablešený, v tlamičce i krvi silný zánět. Ihned byla nasazena antibiotika, dostal nitrožilně výživu a odčervení. Zůstal hospitalizovaný na veterinární klinice. Testy FIV/FeLV - negativní.