• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Momo (Máňa) našla domov


kočka, 8 let (ev. číslo 2022/04/04), KASTROVANÁ, č. mikročipu 981020000773132

Momo se k nám dostala spolu s 3 kočičími spolubydlícími od dcery majitelky, která se o ně již ze zdravotních důvodů nemohla dále starat.

Momo byla velmi zablešená, ale jinak celkem v pořádku. Na krevních testech se ukázala krevní anemie, což se budeme snažit podpůrnými prostředky dostat do normálu.

Momo je strašně milá a něžná kočička. Je to takové upředené štěstíčko.

Více fotografií naleznete zde.

23. 6. 2022 - Momo dnes odjela s paničkou, která si ji vybrala již před časem a čekala, než bude moci Momo odjet. Bude bydlet v bytě a v létě budou jezdit s paničkou na chatičku se zahradou.

15. 6. 2022 - Momo byla vykastrována a načipována.

19. 5. 2022 - Dnes jsme Momo dělali kontrolu stavu červených krvinek a pomalu ale jistě se jejich stav zvyšuje, takže je to na dobré cestě k vyléčení.

4. 5. 2022 - Po poradě  s několika veterináři i s jedním velmi zkušeným útulkem, jsme pro jistotu ještě nechali udělat další test (IDEXX), abychom měli jistotu, jak na tom Momo ohledně FIV je a vyšel negativní, takže paráda :-)

28. 4. 2022 - Dnes přišel výsledek PCR testu na FIV - z laboratoře potvrdili, že Momo je negativní. Hurá.

22. 04. 2022 - Dnes jsme s Momo absolvovali veterinární prohlídku. Výsledky krví objevili krevní anemii (nedostatek červených krvinek), což se budeme snažit podpůrnými prostředky dostat do normálu. Dále nás nepotěšil výsledek testu FIV/FeLV - slabá FIV pozitivita, proto v pondělí bude Momo absolvovat ještě odběr na PCR vzorek do specializované laboratoře, protože samozřejmě rychlotest může vykazovat chybu (falešnou pozitivitu, proto se vždy ještě potvrzuje PCR testem).

21. 04. 2021 - 1 kocoura a 3 kočky jsme přijali od dcery majitelky (z Popelína), která se o ně již ze zdravotních důvodů nemohla dále starat.