• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Naluwas našel domov


kocour, 2 roky, KASTROVANÝ

Naluwas byl venkovní kocourek, který nebyl moc zvyklý na lidi. Dle nálezců přišel o přední nožičky někdy v létě 2016, může to být tedy důsledek třeba sečení nebo něčeho podobného. Pahýlky se zacelily a kocourek se o ně při chůzi opírá. Pěkně baští, chodí na záchůdek. Dokáže se přemisťovat až neuvěřitelnou rychlostí. Pahýlky je čas od času třeba ošetřit, jelikož se zatím úplně nedohojily. Jak je kocourek používá, tak se na nich občas projeví otlačenina, někdy se tenká kůže naruší a je třeba také zase dohojovat mastičkou
Pro Naluwase hledáme nový domov vzhledem k jeho stavu pouze do bytu. Povahově je to hodně ostražitá kočička, takže ošetřování je někdy komplikovanější. Pokud je kocourek úplně sám, cestu k lidem si najde a dokáže se i pomazlit, pokud má společnost jiných zvířat, na člověka z vysoka kašle a dokáže při manipulace i kousnout.

Více fotografií naleznete zde.

7. 4. 2017 - Naluwas odjel bydlet do Prahy ke slečně, která má zkušenosti s hendikepovanými zvířaty. Při převzetí jí ukázal svou mazlící i syčící tvář, tak doufáme, že společný život zvládnou ku spokojenosti obou :-)

8. 2. 2017 - Dnes byl kocourek u našich veterinářů a pod narkózou mu byli nožičky oholeny, jelikož se nám zdálo, že pod kůží malinko hnisají. Rány má sice docela zahojené, ale jak po tom chodí, tak tam opravdu byla zhnisaná místečka, takže mu to bylo vyčištěno a když už byl v narkóze, byl rovnou i vykastrován.
Co se týče jeho stavu nyní, je nutné rány čistit a mazat hojivou mastí alespoň 2x denně, také má antibiotika, v současné době nám bylo doporučeno, aby nechodil po tvrdém terénu, ale spíše po měkkém a také aby nechodil na klasický kočkolit - vše z důvodu rychlejšího hojení. 
Co se týče hledání nového domova, tak samozřejmě po zahojení pro kocourka budeme nový domov hledat - umístění vzhledem k jeho stavu však pouze do bytu.

6. 2. 2017 - Kocourek stále nekomunikuje a je dost složitá manipulace s ním, proto se nám nedaří prohlédnout si pahýlky do detailů, ale zdá se nám, že ne úplně vše je jak má být, proto jsme objednaní na veterinu, kdy kocourek půjde pod narkózu a uvidí se, jestli je třeba nějaký zákrok či ošetření.

29. 1. 2017 - Kocourka k nám dopravili lidi, kteří ho od léta krmí. Prý o nožičky přišel někdy v létě, může to být tedy důsledek třeba sečení nebo něčeho podobného, otevřené rány tam nyní již nejsou, pahýlky se zacelily a kocourek se o ně při chůzi opírá. Pěkně baští, chodí na záchůdek. Dokáže se přemisťovat až neuvěřitelnou rychlostí. Jelikož se cítí ohrožen a zřejmě nebyl na lidi moc zvyklý, tak na nás zatím prská, ale třeba si časem jeho důvěru získáme.