• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Lovinka našla domov


kočička, narozena cca v půlce května 2016, KASTROVANÁ

Lovinka je nesmírně mazlivé, veselé a úžasně hravé kotě. Je čistotná, s ostatními koťátky i dospělými kočkami si rozumí dobře a nevadí jí ani přítomnost pejsků. 

Byla nalezena s rozdrcenou zadní nožičkou, která jí musela být amputována. Lovinka i přes bolestivost zranění vše snášela klidně a i se situací po operaci se vyrovnala naprosto sebejistě. Bohužel byl poškozen i ocásek a postupně odumíral, až o něj přišla také. Nyní jí zbývá jen pahýlek, který je sice také necitlivý, ale prokrvovaný, tak zatím úplná amputace nebyla doporučena. 

Chůzi po 3 kočička již zvládá, řádí jako jiná koťata, dostane se kam potřebuje, i třeba na gauč a škrabadlo :-) Záchůdek také používá (menší problém nastává když nemá úplně tvrdý bobek, protože krom necitlivého pahýlku ocásku zřejmě necítí ani prdelku a proto jí tam někdy zůstane zbytek hovínka a je nutné ho otřít či umít, aby ho neroznesla mimo záchod) a chuť k jídlu jí rozhodně nechybí. Misku si dokáže ubránit i před zdravými koťaty :-) Jedním slovem - ÚŽASNÁ

Více fotografií naleznete zde.

 

 


 

7. 2. 2017 - Lovinka odjela s kamarádkou z depozita Čirinkou až na Ostravsko do Šenova. bude zatím bydlet v bytě a v létě se bude s páníčkem stěhovat do domku s velikou zahradou.

19. 1. 2017 - Lovinka byla vykastrována.

2. 8. 2016 - Dnes nás čekal šok. Lovince upadl ocásek. Ihned jsme kontaktovali veterináře. Zjistilo se, že zřejmě při úrazu nohy došlo i k úrazu ocásku a ten nebyl prokrvován a postupně nekrotizoval a nyní se oddělil. Rána kočičce nekrvácí a ani ji nikterak nebolí. Zbývající pahýl je také necitlivý, ale prokrvovaný, takže kočičce zatím zůstane, pokud si ho nebude okusovat (někdy to kočičky dělají). Ocásek má zlomený těsně nad zadečkem a tak amputace nebyla zatím doporučena.

18. 7. 2016 - Dnes jsme přijali do péče asi 2 měsíční kočičku s amputovanou nožičkou. V pátek 15. 7. 2016 byla nalezena ve Studené s velmi ošklivou otevřenou zlomeninou zadní nožičky. 16.7. 2016 byla převezena na veterinární kliniku do Jindřichova Hradce, zde byla hned operována a včera umístěna k nám. Je to veselý mazlík, se situací se vyrovnala dobře, nyní se učí chodit po 3 a po zahojení rány jí budeme hledat novou rodinu.